luni, 8 iulie 2013

Piese auto performante



Atunci cand paraseste fabrica, fiecare autoturism este dotat la un nivel standard in functie de pachetul pe care ti l-ai ales, insa asta nu inseamna ca el nu poate fi imbunatatit peste limite pentru a depasi chiar modelele de top. Majoritatea dintre cei care se ocupa cu astfel de lucruri cauta piese auto online, asadar poti incepe si tu cautarea pe internet, deoarece nu vei fi dezamagit de rezultate. 

Fiecare componenta a masinii tale poate fi inlocuita pentru a-i spori performantele, dar cele mai uzuale sunt suspensiile, anvelopele, discurile sau placutele de frana, jantele, bateria si asa mai departe. Mai mult decat atat, unii dintre pasionati modifica aspectul exterior al masinii pentru a-i oferi o aerodinamica mult mai buna si o rezistenta scazuta la inaintare, insa aici se fac cele mai mari greseli. Indiferent ca vorbim de piese auto ieftine sau scumpe, multi dintre cei care isi modifica masina comit grave erori estetice, asadar consulta parerea unui specialist inainte de a face singur modificari. 

Pentru a beneficia de o masina puternica nu este nevoie doar de respectiva piesa, ci si de un profesionist care sa o instaleze corespunzator. Simplu fapt ca ai facut o comanda pe internet si ai acum in sufragerie o super-componenta nu iti garanteaza nimic, deoarece montajul este cel care face diferenta. 

Masinile trebuie verificate periodic, insa din nefericire pentru majoritatea soferilor romani acest lucru vine ca o pedeapsa. In situatia in care ai investit foarte multi bani in diferite componente performante fii sigur ca iti duci masina la mecanic periodic pentru a verifica intreg sistemul. Spre exemplu, atunci cand vrei sa pleci la drum lung este absolut necesara parerea unui profesionist. 

In concluzie o masina performanta atrage si cheltuieli suplimentare dupa sine, dar daca iti doresti sa fii cu adevarat regele soselelor atunci apeleaza la cei mai buni si cumpara piesele de top.

joi, 4 iulie 2013

Piese auto second-hand



In situatia in care esti proprietarul unei masini mai vechi sau pe care ti-ai achizitionat-o in urma cu cel putin un an de zile atunci stii sentimentul neplacut pe care il experimentezi de fiecare data cand trebuie sa-ti cumperi o noua componenta. Pentru a reduce costurile de intretinere te poti orienta catre piese auto online, un sector cu preturi mult mai scazute decat cele pe care le-ai putea obtine la un distribuitor local. Mai mult decat atat, daca iti doresti piese auto ieftine poti cerceta chiar si forumurile sau site-urile dedicate pasionatilor de masini. 

Aceste pagini web au fost special construite de pasionati pentru pasionati, deci iata o idee excelenta pentru a mai salva ceva bani. In situatia dificila in care trebuie sa-ti achizitionezi o noua componenta asigura-te ca ai cercetat putin mediul online inainte de a merge cu banii la furnizor. De asemenea, majoritatea marcilor auto au asa-numitele „fanclub-uri” sau website-uri speciale dedicate in totalitate unui anumit model precum Volkswagen Polo, Dacia Logan, Opel Astra si asa mai departe. 

Bineinteles ca piesele auto ieftine la mana a doua presupun un oarecare risc pe care trebuie sa ti-l asumi. Avand in vedere ca respectiva componenta nu este noua si nici nu primesti garantie, riscul este relativ mare, insa este indicat sa te orientezi catre piese ce se strica mai greu. Un kit de ambreiaj este relativ scump, indiferent de marca auto despre care vorbim, asadar ar fi o idee buna sa-l cumperi de nou, dar motorasul unui geam electric sau jante auto ieftine sunt lucrurile pe care te poti baza. 

Totul depinde de tine si de riscurile pe care esti pregatit sa ti le asumi. Cu toate acestea, verifica din cand in cand piata online pentru ca poti descoperi adevarate chilipiruri. Evita sa-ti lasi mecanicul sa faca toata treaba si implica-te in repararea masinii tale.

luni, 1 iulie 2013

Tuning si piese auto



Automobilul personal este un mare avantaj al zilelor noastre si iti ofera posibilitatea de a fi total independent de mijloacele de transport in comun. Mare parte dintre conducatorii auto ajung sa indrageasca efectiv masina pe care o au si prin urmare sunt dispusi sa investeasca sume mari de bani in piese auto online sau orice alte componente care sporesc la maximum capacitatile. Tuturor ne-ar place ca sedanul nostru sa aiba capacitatea de a depasi orice alt autovehicul angajat in trafic, insa cum obtinem aceste piese la preturi decente si de unde sa le cumparam?

Piese auto ieftine pot fi usor gasite pe internet, iar pasionatii de masini sunt numerosi, astfel ca au fost construite pagini web special destinate lor (spre exemplu blog piese auto). Daca iti doresti sa-i faci putin tuning masinii tale incepe dintr-un astfel de loc si invata incet-incet toate cele necesare. Pe langa toate cunostintele acumulate poti sa accesezi chiar si forumurile sau baazar-urile online de componente unde vei gasi adevarate chilipiruri. 

Riscuri? Da exista riscuri si nu sunt legate doar de ghinionul de a cumpara o piesa defecta sau de proasta calitate. Orice masina functioneaza dupa anumiti parametri care au fost setati din fabrica de catre producator, iar in momentul in care modifici un ansamblu il poti defecta iremediabil. Avand in vedere aceste lucruri fii absolut sigur cand faci modificari si consulta-te cu un specialist – nu asculta parerile oricarui individ care se lauda ca stie tot. 

O idee buna ar fi sa te interesezi din timp daca sunt si alti posesori al unui anumit model de masina pe care si-au modificat-o, care sunt piesele pe care le-au folosit, de unde le-au cumparat, ce ansamblu au modificat cu ajutorul lor, daca au aparut problemele ulterioare si, in final, la cine au apelat pentru asemenea servicii. Este deosebit de important ca cel care lucreaza sa stie ce face in permanenta si sa opereze cu o mana de profesionist.